perjantai 14. toukokuuta 2010

helle yllätti talvikansalaisen :)

Niin saapui kesä tännekin saakka peräpohjolaa ja huomasin, ettei esikoisella ole yhtäkään kesähattua, joka mahtuisi päähän. Niinpä pikaisesti tuumasta toimeen. Kaavat oli hattuun jo piirrettyinä ja yksi kokeilukappale Ottobren viimeisimmässä numerossa (onko se nyt 3/2010?) olevasta coconut lippalakista tehtynä. Mutta tuo hattumalli ei oikein ollut mun mieleen ja niinpä päätin kokeilla samaisessa lehdessä ollutta kesälierikon kaavaa paremmalla onnella. Ja tuloksena taas epäonnistunut yritys. Jotain tuossa kaavassa on outoa, mutta lipat ei istuneet musta niin hyvin hattuihin, kun olin ajatellut. Ja koitin muka tehdä todella tarkkaa työtäkin... Hmm. No, niinpä tavoistani poiketen päätin purkaa reippaasti ja muokkasin lieriä uhkarohkeasti. Ja sitten tuli jo paljon parempi. Jopa niin hyvä, että taidan tehdä näitä useamman. Tämä hattu on muuten aika hyvä, mutta vähän turhan reilu tästä tuli takakuminauhasta huolimatta. (Ja saanpahan hyvän syyn tehdä uuden, pienemmän )
Hattu suojaa todella hyvin kasvoja ja korvatkin sopivasti peittyy vielä lipan alle, niin ei tarvi pelätä pienen palamista auringossa.
Niin ja kangas on Anttilasta tällä kertaa.
Hattuja, hattuja, enemmän hattuja siis ;) Nämä tein jo alkuviikolla. Pikkuveikka tarvitsi kesäpipon ja tietysti esikoinen tahtoi pilvihatun myös. Kaava näihin on oma kyhäelmä ja kankaat Ikasyriltä. Nauha farbenmixiä.


Kuvat on vähän mitä on, mutta nyt täytyy jättää muokkaushommat, kun kesävaateprojekti kutsuu ompelijaansa ;).

8 kommenttia:

Mirka kirjoitti...

Tosi hieno lätsä! Miulla on sen poikien lätsän kaavat tuolla kanssa piirrettynä, mutta ei ole kovikekangasta lippaan. Saa nähä onnituuko. Ja arvon tässä juurikin, että tilaanko valmiina vai ostanko :)

-S kirjoitti...

Onpa kivoja hattuja. Minullakin on ollut tarkoitus kokeilla tommosen kesähatun tekoa. ja myöskin tollasta pipoa joka tulee korville, mut sellasta ei nyt toivottavasti moneen kuukauteen tarvitakkaan=)

Susanna kirjoitti...

Kiitos! Mirka: minä en käyttänyt kumpaakaan kovikekangasta vaan ihan tavis tukikangasta laitoin tuplakerrokset. Ja tuohon uusimpaan lätsään laitoin vain yhet kerrokset molempiin puoliin. Musta siitä tuli parempi melkein noin, niin istuu paremmin. Mutta nääki taitaa olla makukysymyksiä...

Niina kirjoitti...

ihania hattuja.

Tiina kirjoitti...

Tuo lippahattu näyttää kyllä tosi hyvälle ja suojaa mukavasti korvia. Ostolippikset painaa tosi usein korvia pahasti keskeltä korvaa, tai sitten jää pahimmoilleen korvan yläpuolelle ja työntää ne härälleen. Joutuu siis tekemään itse, kun vaan olisi sopivaa kangasta..

Tiina kirjoitti...

härälleen=hörölleen =)

Katja kirjoitti...

Näyttääpä hyvältä:)

Susanna kirjoitti...

Tosi hyvänmallisen näköinen lätsä!