maanantai 26. huhtikuuta 2010

Sillisalaatti

Sen verran sekalainen postaus tiedossa, etten enää itsekään muista mitä kaikkea piti sanoa :D

 Nähtävästi ompelijoiden omat päätkin ovat kaivanneet keväthattua lämmittämään, kun niin monessa blogissa olen jo "omiin päihin" ja pipoihin törmännyt :D Minäkin siis tarvitsin jotain välikausipipoa ja kolmas kerta kai toden sanoo... Ensimmäinen oli ihan hirvittävä, toinen on perus neliöpipo josta tuli ihan kiva. Mutta tästä...tästä mun pää tykkää ;) Pipoon ei ollut mitään erityistä kaavaa, syntyi siinä ommellessa ja leikellessä. Mietin kauan, että mitä tuohon applikoisin, mutta kun en keksinyt mitään hyvää, niin tein sitten vain tähden pinkistä velourjämästä. Applikointi ei ehkä ihan mennyt kyllä nappiin kun vähän kupruilee (olin niin intona uudesta piposta, että jätin irtirevittävän tukikankaan pois vahingossa), mutta ehkä tämä piha- ja lenkkipuuhiin kelvannee.  Pipo kaksinkertaisena ja musta interlock Ikasyristä.

Edellisen postauksen "vauvapakettiin" menee vielä tämä pipo, sillä pitäähän tuoreelle isosiskolle olla myös jotain. Niinpä pilvitrikoosta ja vaaleanpunaisesta interlockista kesälakki. Applikoin vielä lisäksi pari pinkkiä pilveä tuomaan vähän väriä.  Trikoot Ikasyristä, velourit tilkkulaatikosta.

Jahka saan tuon imetyspaitaprojektin pois ompelupöydältäni, pääsen tekemään välillä muutakin kuin lakkeja ja imetysteeppareita. En jaksa jokaista tylsää t-paitaa kuvata erikseen, joten postaamista ei oikein tunnu olevan, vaikka kokoajan ompelee..


On muuten vallan ihanaa, että tännekin on ilmestynyt paljon uusia lukijoita ja kommenttinne lämmittää aina mieltäni ja olen niistä tosi kiitollinen, vaikken joka kerta muista/ehdi kommentoida takaisin! Jatketaan puolin ja toisin samaan malliin :)

Ja sitten vähän vielä HUUTELUA JA HUHUILUA:

A) Mulla on ompelulaatikossa Pfaffin puolia, joita ostin jokin aika sitten Tikatasta. Mutta nuo eivät käyneetkään mun koneeseen ja nyt mulla on siis 10kpl uusia puolia AVATUSSA pussissa (joita en siis voinut enää palauttaakaan). Äh. Mutta jos jollakin on Pfaffin uudempi kone ( mun kone on siis jotain 80-luvulta ja siihen on kumminki sit erilaiset puolansa), niin voisin myydä nuo ihan pilkkahintaan pois tuolta lojumasta!

B) Olen jo piiitkään haaveillut tilaavani saksasta Michas Stoffecke: stä ihanaakin ihanampia kankaita, mutta postikulut tuolta on kyllä ihan törkeät jos yksin tilaa, tai sit pitäis tilata tosi paljon. Eli jos joku innokas haluaisi tehdä yhteistilausta, olisin tosi kiinnostunut ja kiitollinen. Tietysti järkevintä varmasti olis, että kyseinen henkilö asuis edes suunnilleen näillä keski-pohjanmaan lakeuksilla tai jolla olisi tännepäin/tästä ohi kulkua. Jos tiedät jonkun, joka vois olla kiinnostunut, kerrothan viestiä eteenpäinkin?

Sähköposti on susa.makela@gmail.com ja sinne vois siis ottaa yhteyttä molemmissa yllämainituissa asioissa :). 

Nyt taas ompeluiden pariin...

11 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Voi miten kivat pipot! Itekin tarvitsisin ihan perusmustan pipon, joka sattuisi kaikkien takkien kaveriksi. Ovatko nuo Ikasyrin yksiväriset trikoot muuten millaisia laadultaan?

Susanna kirjoitti...

Kiitos! Nuo Ikasyrin trikoot on musta ihan ok ja aika paksua ja pehmeetä. Mutta ite en oikein tykkää niistä vaatteissa, kun lörpähtävät niin helposti. Pipoissa ja joissakin muissa ihan menee, muuten tykkään enemmän käyttää elastaanillisia trikoita... Tai varmaankin vika on tässä päässä enemmän kuin itse kankaassa :D

-Minna- kirjoitti...

Käyhän vilkaisemassa täällä http://pullaposki.vuodatus.net/blog/2416803#5569204
Siellä kerätään kimppatilausta Saksaan ja itsekin meinasin mennä mukaan jos vaan vielä suinkin ehtii.

Annika kirjoitti...

Ihana tuo pilvipipo! Ja täytyyhän se omakin pää suojata, pitäisi täälläkin, kun saisi aikaiseksi. Laitan sähköpostia nuista puolista...

Susanna kirjoitti...

Kiitos Minna vinkistä!! Kävin heti kyselemässä asiasta! Toivottavasti ehdin vielä mukaan....

Susanna kirjoitti...

Kivat pipot, hyvin sopii aikuisten pipoon tähti koristeeksi ja ihana piristys nuo pinkit pilvet, tosi kivannäköinen :)

Katja kirjoitti...

Kivoja pipoja!

Tiina kirjoitti...

Siis menettääkö nuo Ikasyrin trikoot muotonsa ajan myötä? Tuleeko paidoista lyhyitä ja leveitä? Oletko pessyt kankaat ennen ompelua? Mun tekis mieli niin tilata tuolta mut mietin just sitä laatua, että kannattaako...

Susanna kirjoitti...

Tiina: en oo pessyt kankaita ennen ompelua. Lasten vaatteissa oon käyttänyt noita interlockeja pelkästään hihoissa ja niissä toimii. Mutta kun tein itelle mustasta interlockista paidan, niin tuo venyi heti ekan pesun jälkeen ihan lörpöksi (lyheni ja leveni siis, juu) ja pääsi "yöpaita"-käyttöön ;)

Sirkka kirjoitti...

Hei! Pipot ovat vallan ihania, mutta olen niin aloitteleva ompelija, etten osaa kaavoja tehdä eri kokoon. Oman lapsen pään ympäryksellä/korkeudella olen muutaman väsännyt. Muutamat kaverini haluaisivat myös lapsilleen mutta en osaa suurentaa enkä pienentää...olisko ohjeita tahi kaaavoja jolla voisin loihtia pipoja?

Susanna kirjoitti...

Sirkka: Vähän sellaista tuuripeliä tämä kyllä on, kun toisten lapsille tekee, mutta trikoo antaa aina vähän anteeksi vaikka koko ei niin justiin oliskaan. Pystytkö mittaamaan kavereiden lasten päänympäryksiä? Ja korkeuden kanssa teen ite niin, että mittaan niskasta päänyli otsalle (siihen kohtaan, johon haluan pipon alareunojen siis tulevan) ja jaan tuon sitten kahdella ja lisään saumavarat.

Erilaiset trikoot joustaa eri tavalla, joten jokaisen kankaan kohdalla vähän testailen miten paljon venyy, että sopii kulloiseenkin päänympärykseen. Eli painan mittanauhaa kankaaseen toisella kädellä ja toisella kädellä venytän mitan "alta" kangasta. Kokeilemalla oppii ja esim. neliöpipoja on helppo pienentää jos sattuu liian suuri tulemaan.

Myös Mikunlokissa oli yhdenlainen pipon ohje, kannattaa kurkistaa sinne myös :)