keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Kevään merkkejä

Apinamekko esikoiselle ei ehkä niin keväisissä väreissä, mutta kun lapsi halusi nimenomaan tuosta kankaasta jotain, niin äitihän tekee ;) Koitin pitkään miettiä sopisko joku muu väri ton keltaisen kans, mutta en sitten omista varastoista ainakaan sopivaa löytänyt, joten ruskea olkoon. Kaavana hyväksi havaittu Ottobren raglanhihainen perusmekkokaava (vai olikohan se sittenki yöpaita-kaava?). Kankaat Ikasyriltä ja Jofotexiltä.
Ystäväpiiriin on viime aikoina syntynyt muutama vauva, joten vauva-onnitteluksi piti keksiä jotain. Toiveena oli huppupyyhe, jonka laiskana sitten ostin kaupasta (kun hyvää froteeta ei tahdo löytyä täältä kangaskaupoista), mutta jotain pientä kivaa piti silti itse valmistaa. Unirättipupuliini joustofrotee- ja trikootilkuista ja joka mutkaan tietysti imeskeltäviä nauhoja. Nauhat Iinulta ja Tildan + jotain vanhoja kaapinkätköjä.  Tästä tuli ihan kiva, vaikka vähän on vinksin vonksin.

Posted by PicasaLisäksi ompelin samaiseen perheeseen äidille syntymäpäivälahjaksi muutaman imetyspaidan, mutta noita en jaksanut kuvata, kun ihan perus musta ja ruskea tsi-boob-kopioita. Aikomuksena oli tehdä kangasväreillä noihin jotain, mutta ne kangasvärit on edelleen ostamatta... Täytyy muuten kehua noita Jofotexin organic cotton -trikoita. On aivan mahtavan pehmeää ja niin joustavaa, mutta napakkaa. Toivottavasti kestää pesuissakin hyvänä. Ja aika edullisiakin nuo on. Harmi vaan, että värejä on tosi vähän tarjolla...


Lopuksi vielä terveisiä meidän kukkapenkistä :) Esikoisen kanssa haravoidessa tällainen tuttavuus on tullut meitä vastaan jo 2 kertaa. Kevät on selvästi täällä!
Aurinkoisia kevätpäiviä toivotellen,

Susanna.

8 kommenttia:

Jenny "Retrokas" kirjoitti...

Ai mitä hienoja ompeluksia ja tuo pupu, aivan loistava idea! Itse väkersin aikoinaan vaan neliskulmaisen rätin joustofroteesta johon niitä lappoja laitoin kantteihin.

Jenny "Retrokas" kirjoitti...

Siis lappuja piti kirjoittaa... =P

Susanna kirjoitti...

Kiva mekko, tuohon keltaisen ja ruskean yhdistelmään ei varmaan voi kyllästyä ikinä ja kyllä se näyttää hyvältä keväälläkin. Aivan valloittavia pupu unirättejä, kiva idea! Ja tuo alempana oleva vaunuhaalari, vau miten hieno, erityisvaikutuksen teki se piilossa oleva neppari tuttinauhaa varten, hieno idea!

-S kirjoitti...

Mahtatava idea toi pupurätti=)

Annika kirjoitti...

Aivan ihania pupusia! Tulee varmasti kovaan käyttöön!

NorppaStiina kirjoitti...

Ihania nuo pupuset! Voisin itsekin tehdä jotain vastaavia kun meilläkin noita pieniä syntyy kuin sieniä sateella (ehkä se on tämä ikä). Ja tuo apinamekko on iloisen ihastuttava!

Marita kirjoitti...

Ihana unipupu ja hieno mekko.

Toi kukkapenkin alivuokralainen kuuluu sitten osastoon hui. Meillä varmaan pojat olisivat ehtineet tuollaisen vieraan tutkia perusteellisesti ja saada puremankin :(

Tiina kirjoitti...

onkin ollut etsinnässä netin kautta kaikenlaiset nauhat joilla voisi vaatteiden sivusaumoja koristella. täytyypä katsastaa iinu =)