sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

villahousut keväästä huolimatta


Nii-in. Nämähän olis voinu tehdä jo talvella, mutta yhtäkkinen into tehdä pitkälahkeiset villikset pojalle pakotti tekemään ne just nyt... Ohje on Tiuhtis-villapöksyt kestovaippainfon keskustelupalstalta poimittu ja Pikku-Juttu -blogin pitäjän ohje alkuperältään. Ohjetta vähän tietysti oli pakko muokata, ja vähän enemmänkin muokata... Mutta on näissä ainakin silmukkamäärät ja haarakiila tuosta ohjeesta ;) Lanka on Patonsin classic merino wool ja näihin meni aika tarkasti 100g, pieni nykkönen vain jäi kerästä. Jännitin lopussa, että riittääkö lanka, mutta hyvin riitti ja kasvuvaraakin jäi.Näistä tuli kaikenkaikkiaan tosi hyvät. Tein molemmille sivuille joustinta, niin asettuu paremmin mun mielestä. Ja alle mahtuu kyllä tosi paksukin vaippa helposti. Tätä ohjetta täytyy käyttää jatkossakin, kun passas noin hyvin...
Posted by Picasa

5 kommenttia:

Annika kirjoitti...

Onpas nätit pöksyt! Ja eikös villan pitäisi olla kovasti hengittävä materiaali, niin saahan sitä puntilla pituutta olla vaikka kevät tekeekin tuloaan. :)

Tiina kirjoitti...

Juu villastahan sanotaan että helteellä viileä ja kylmällä lämmin, siis hengittää. Osaispa/jaksaispa iteki neuloa jotain noinkin isoa!! Tahtoo jäädä villasukkiin se minun neulominen.

Anna kirjoitti...

Voi mitkä villapökät! Meillä keskimmäinen poika kestoili kesällä ja villa tosiaan hengitti, vaikka hassultahan se ajatuksena tuntuukin :) Ja aivan ihana tuo edellisen postauksen haalari! Aivan omaan makuuni! Ja ihanat nuo ähdet, tuovat kyllä näköä.

Susanna kirjoitti...

Kiitos! Näinhän se on, että villan pitäis toimia oli sää mikä tahansa. Mutta jostain syystä sitä vaan ei tahdo mieltää, että kesällä nyt villapöksyissä...

Ja Tiina: tämä ei tosiaan ole mitään isotöistä tai vaikeeta, mulle tää on paljon yksinkertasempaa ku villasukat ja tulee nopeesti valmista.

Katja kirjoitti...

Onpa nätit kertakaikkiaan:)