tiistai 21. elokuuta 2012

Vanhasta paidasta uutta kivaa


 Vanhoista neuleista keksii vaikka ja mitä. Ostan aina kirpparilta kaikki mieleisellä kuosilla olevat puuvillaneuleet, kun niistä saa lapsille monenlaista tuunattua. Ja kestävät pesuissa hyvänä. Tällä kertaa löysin raidallisen neuleen, joka heti huuteli päästä pipoksi. Mutta koska neule oli todella hyväkuntoinen myös hihoista, mietin, että nekin pitäis saada käytettyä...

Niinpä siis kalsaripöksykaavaa mallailemaan.  Neule oli kokoa 170cm eli esim. miesten paidasta varmaan riittäis pitempiinkin lahkeisiin... Legginsitkin olis nääistä saanut n. 104 kokoon asti, mutta tyttö tarvii jo kokoa 110/116 eli pojalle kalsaripökät. Sopivan pehmoiset ja mukavat kotikäyttöön. Ja toisaalta ei niin legginsimäiset musta, etteikö poika vois pitää. Resori vaan vyötärölle ja menoks!

Ja pipo siis myös samasta paidasta ja kovastikin vielä jäi...Tyttö kun ei itselleen pipoa tästä kelpuuttanut eikä se minustakaan niin sopinut hälle... Vuoritin pipon trikoolla, niin menee sopivasti syyskeleillä.
        
Tässä paita vielä lähes kokonaisena :) Muistin yhtäkkiä hakea kameran kun toinen hiha oli jo leikelty.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kivoja tuunauksia!
Ompeletko muuten neulepaidoista tekemäsi tuunaukset vaan normaalisti saumurilla, eivätkö lähde purkautumaan?? Miten leikkausvaiheessa?

Mimmunen kirjoitti...

Joo, ihan normisti saumurilla päästelen ja ei nuo niin nopeasti leikkausvaiheessakaan purkaannu jos suht pian ompelee. Joissakin ohuissa neuleissa/neuloksissa käytän saumurissa semmoista kiertämätöntä lankaa, jolla tulee pehmeämmät saumat. Laitan aika usein diffin 2:lle, niin tulee sopivan joustavat saumat.

Heidi kirjoitti...

Olen kuvitellut, että puuvillaneuleista ei kannata tehdä mitään purkautumisen takia, mutta nämähän ovat upeita! Tosi ihana paitakin oli sellaisenaan.

*marjuska* kirjoitti...

Oi, mä tykkään kovasti tällaisista tuunaus/kierrätysjutuista!
Oikein kiva pipo ja housut tuli.

NorppaStiina kirjoitti...

Onpa ihana tuunaus! Pipo on todella kiva. Ihana tuo paita ja sen kangas. :)

Laura/NauravaNappi kirjoitti...

Ihana blogi sulla! Olen tänään kuluttanut osan kesälomastani lukemalla koko blogisi läpi lapsen ollessa päikkäreillä :) Itse on tullut enemmän ommeltua lähiaikoina, mutta blogisi ansioista neulominen houkuttaa entistä enemmän! Tervetuloa vastavierailulle :)

www.nauravanappi.blogspot.com

Susanna kirjoitti...

Mahtavaa kierrätystä!

Mimmunen kirjoitti...

Kiitos ihanista kommenteista kaikille! Jonkinlainen tuunausinto nostaa taas näin syksyn tullen päätään, mitähän sitä seuraavaks keksiskään...

Ida kirjoitti...

Vautsi, hienoja tuunauksia! :)

Mun Tekemä kirjoitti...

Upeat tuunaukset!