tiistai 16. marraskuuta 2010

Pyhätakki

Viimeinkin se on valmis! Esikoiselle pyhätakki/kauppatakki ottobren Variksenmarja-vakosamettitakki -kaavalla hieman muokattuna koossa 92+. Ensimmäinen takki, joka ihan oikeasti omasta mielestä on tosi hienosti onnistunut. Päälikangas HH Kankaasta ja sisällä tummanruskea vuoritikki. Tästä piti ottaa lisäkuviakin, mutta enpä ole saanut kuvattua... joten tässä ainakin vähän esimakua.

Yläosasta tuli ehkä turhankin kapea, kun ajattelin, että ottobren tapaan kaava on leveä. Mutta tällä kaavalla täytyy tehdä toisenkin kerran, sen verran hyvä ja suht helppo oli.
Kaveriksi takille aiemmin postattu pipo, joka sai vielä kukan koristeeksi. Äiti taisi tykätä tästä enemmän kuin lapsi itse ;D Harmi, että kuvat on vähän sumeita tähän vuodenaikaan ja varmaan kuvaajastakin johtuen... Ja vähän paremmin takki tulisi esiin, jollei "Hillan" (nuken) olisi täytynyt ehdottomasti päästä myös kuvaan :).

8 kommenttia:

Annika kirjoitti...

Ihana takki! Malli näyttää tosi kivalta ja kangas sopii siihen hyvin, ihana!! :)

Kristiina kirjoitti...

Ihana takki!

sade kirjoitti...

Upea! vau!

Susanna kirjoitti...

Oi ku ihana!väri ja malli upeat!

Susanna kirjoitti...

Kiitos ihanista kommenteista! malli oli minustakin tosi hyvä -yläosa kapeahko ja hyvin istuva ja alaosa/helmaosa riittävän tilava vastalaskosten ansiosta.

Anonyymi kirjoitti...

Heippa!
Hieno takki! Oliko kaava reilu? Mietin tässä minkä kokoisen takin leikkaan meidän tytölle kun laitan tiikkivuoren sisäpuolelle. Käyttää 86-92.
T.Kiika

Susanna kirjoitti...

Kiika: Kaava on kyllä mielestäni reilu, kun katsoin just että tuolla 92 koolla olen piirtänyt (toki lisäsin pituutta hihoihin ja helmaa reilummin) ja neiti käytti tuollon kokoa 98/104. Nyt kun koot on 104/110 niin mahtuu vieläkin päälle, tosin aika nafti alkaa jo olla. Ja meillä tyttö ei ole mitenkään laiheliini, jos ei hirveän pyöreäkään. Tuossa mallissa ainakin etuna on pitkäikäisyys jos laittaa vain tarpeeksi pitkät hihat.

Merja kirjoitti...

Tosi ihana toteutus! Minulla on nappeja vaille valmiina tämä sama takki koossa 80 cm ja koossa 110cm. Molemmet takit vaikuttavat olevan huisin isoja. Onneksi käyvät vaikka syksyllä, jos tälle keväälle ovat liian isot.