lauantai 12. kesäkuuta 2010

Simpukkalierihattu ja vaippavaraston täydennystä

Simpukkalierihattu  on ollut meidän kesähattusuosikki jo kaksi edellistä kesää ja jälleen uusi hattu yhden koon isompana. Vähän jouduin jo muokkailemaan, kun tuo alkuperäinen ohje on n. 2-v tai 48cm ja meillä neidillä on jo 51cm (vaikka ikää kylläkin sen 2,5v). Lankana Novitan Tennessee, pinkkiä 1 kerä tasan. Ja ohje löytyy täältä.



Viimein vaippaoperaatiokin on saanu vähän tuulta alleen (pikku pakon edessä, kun kertikset falskaa jatkuvasti ja kestovaippavarasto on tällä hetkellä vähän pienehkö) ja sain 3 leikattuna ollutta vaippaa lopulta valmiiksi. Harmittaa vähän, että päästelin nämä menemään sen kummemmin mittaamatta ja reisikuminauhat jäi vähän ehkä turhan löysiksi. Mutta onneks on sisävaippoja, niin villahousut pitää enimmät falskaukset (vaikka hyvin nuo piti koekäytössä kumminkin). Päällä joustofroteeta kaikissa ja sisus bambujousista. Kiinteää imua 2-3 krs ja takana täyttöaukko. Kaava on Mummut S-koossa (vastaa kyllä täysin M-kokoa mun mielestä). Tähän vihreään olis kyllä valkoset nepit ollu paremmat, mutta joku sarjatuotanto-ajatusvirhe iski, ja löin kaikkiin mustat ;). Noh, pikkumokista huolimatta vallan ihanan pehmosia vaippoja pikkupepulle. <3

2 kommenttia:

Annika kirjoitti...

Ihana hattu! Ja niin suloisen söpösiä vaippoja, että.. :)

Tiina kirjoitti...

Voi mistä minäkin saisin aikaa, kärsivällisyyttä ja taitoja opetella virkkaamaan noin hyvin!! Ihana hattu, ja tuo Tennessee on ihana lanka, sen verran olen sitä joskus kokeillut että tein siitä esikoiselle slipoverin. =)