lauantai 11. elokuuta 2012

Häirikkönalle iltapalalla

Kaikkea sitä tuleekin kohdanneeksi! Tämmöinen nimittäin jolkutti tien yli iltamyöhällä palatessani kotiin. Onneksi olin autossa eikä otus ihan omalla kotitiellä liikuskellut, mutta aika vaikuttava kokemus silti! Jahtimiehiä oli useampia autollisia pitkin tievartta Kälviän kylällä kun kotiinpäin ajelin ja sen, että kerkesin miettiä miesten jahtikohdetta, niin erauspentu jo loikki edessä. Käänsin auton nopeasti ympäri ja kävin jahtimiehille ilmoittamassa havaintoni, jotka sitten lähtivätkin nallea etsimään.

 Meillä siis täällä Kälviällä on Juhannuksesta saakka liikuskellut nuori erauspentu, joka on selkeästi päässyt jätteiden makuun (Kuuleman mukaan tästä saamme kiittää innokkaita luontokuvaajia naapuripitäjässä, jotka haaskoilla ovat karhuja houkutelleet?!). Kaatolupa on tälläkin hetkellä voimassa, sillä tätä pentua ei ole onnistuttu häätämään metsään pysyvästi lukuisista yrityksistä huolimatta. Tälläkin kertaa karhu jolkutti yhden talon pihamaalle pelottomana etsimään iltapalaa.

Yhtään ei enää naurata, kun täällä metsänperukoilla pitäisi uskaltaa asustaakin ja vaikka karhun jälkiä täälläpäin on nähty ennenkin, on näköhavainnot jääneet tekemättä. Iltamyöhällä ei huvita lenkkeilyt tutulla metsätiellä, jolla ennen olen usein juossut. Nyt tätä karhua on tavattu tuon tien varren roskapöntöillä iltaisin... Tässä siis tulosta, mitä ihminen saa aikaan? Mene ja tiedä, mutta toivon, että tämän häirikön päivät päättyvät tänä iltana komeasta olemuksesta huolimatta.

 Kauniita unia, nallen kuvia ;)

Ei kommentteja: