keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Joskus ulkonäkö voi pettää...


Joskus ulkonäkö voi pettää... Joskus innostuu kokeilemaan vaatekaupassa tai missä vaan jotain sellaista, mitä ei edes uskoisi itselleen sopivaksi. Tällä kertaa kokeilin päähäni lippapipoa ja huomasin, että kerrankin joku myssy näytti mun päässä ihan kivalta. Tai ainakin itse tykkäsin. Mutta enhän minä sitä kaupan valmista voinut ostaa, vaan itse halusin väkertää :) Ensinäkemältä vain en olisi kyllä tämmöistä päähäni pistänyt...

Vai mitä arvelette? :D :D Ei kovin houkuttelevan mallinen noin ilman? Ja monestihan se on niin, että vaatteet ei pääse oikeuksiinsa ilman livemallia (bloggaajilla niitä vain ei aina oo ihan saatavilla :D )
No, tässä kuitenkin uusi ihanuuteni Seiskaveikasta neulottuna. Hain tosissani mallia/ohjetta/kaavaa tämmöiselle, mutta ei mistään oikein löynyt just sitä mitä hain. Niinpä vain ryhdyin hommiin. Tässä siis 94s ja 3,5mm puikot. Ensin joustinta tosi pitkästi ja sitten palmikoita vielä hetki. Lopussa kavensin nurjissa kohdissa jokatoisella kierroksella. (näitä vähän itselle muistiin kun ei ohjettakaan ole). Lippa tuotti eniten päänvaivaa ja lukuisten koeversioiden jälkeen päädyin tähän. ison lautsen avulla piirsin lipan mallia ja loput muotoilin päässä. Lipan kiinnitin ensin ompelukoneella ja sitten vielä päälle linnunsilmäpistoja. Niin ja lipan leikkasin lopulta muovikannesta ja päällystin ohuella askarteluhuovalla. Ehei -ei tästä täydellistä tullut, mutta sen verran hyvä ensimmäiseksi, että taidan tehdä vielä joskus toisenkin :)
Posted by Picasa

3 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Superhieno!Oletpas taitava! Tuo myssykkä kyllä sopi sinulle valtavan hyvin!

Annika kirjoitti...

Tää on tosi kiva, tekisi mieli itsellekin! (ja pojalle ehkä kans) Oon vaan niin huono tekemään mitään ilman ohjetta.. Joskus tullut tehtyä paljonkin, enää en käsitä mihin se "taito" on kadonnut..

Susanna kirjoitti...

Kiitos! Annika; ei muuta kuin puikot ja langat esiin, varmasti sultakin onnistuu kun minultakin! Ja ohjeissa voin vähän avittaa, jos innostut. Hieman vaatii miettimistä tuo lippa-asia, mutta muuten ihan peruspipoon tämän voi tehdä.