keskiviikko 27. lokakuuta 2010

Mustikkamaistiaiset

Hieman taidan olla hitaasti syttyvää ja käynnistyvää lajia (eikä pelkästään vaan ompeluhommissa), mutta tässä viimein hieman maistiaisia Mustikka-haalarista. Kaava siis Ottobrestä ja joustofrotee Myllymuksuilta. Resorien väriä mietin tosi pitkään, ja päädyin sitten mangonkeltaiset ekaks leikattuani vaihtamaan ne vielä kerran luonnonvalkoisiin. Jotain tosi retroja nuo resorit kyllä olikin, kun muistaakseni nuo äidin varastoista oon saanut :) Eli sopi hyvin tähän. Kangasmerkki Kangastukusta. Kerrankin täytyy sanoa, että olin erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Ompelu sujui hyvin ja vetoketjukin asettui erittäin mallikkaasti.

Tässä vielä toiset vastaavat jotka tein. Tai oikeastaan nää on ne ihan ekat, jotka leikkasin jo kesällä ja nyt sain sitten huomata, että 74cm koko oli jo liian nafti tuolle pitkäselkäiselle menijälle. Eli nämä täytyy laittaa Huutikseen tai jonnekin myyntiin (tai tätäkin kautta voi kysellä, jos joku tahtoo, hinnaksi meinasin 15e + postit). Nämä ei ihan täydellisesti onnistuneet, kun en sitten jaksanut perehtyä kunnolla ohjeistukseen :/ Mutta harmittaa, että nämä on pienet, kun tuo joustis on Saksasta asti tilattu ja oli niin mahtavan hyvänlaatuista...


Mustikoiden lisäksi tietysti vähän herkkujakin, eli muffinseja :) Esikoinen on tykästynyt nyt muffinsien kuvaan ja tahtoo aina ja joka vaatteeseen muffinseja :D




Kuvanlaatu on kyllä nyt ihan onnetonta, kun kiireessä ja huonossa valossa otetut. Mutta menköön tän kerran... Velouri kangastukusta ja applikoinnit tilkkulootasta. Resorit Tritex ja kaavana muokattu Saimi-housut.

lauantai 9. lokakuuta 2010

Baktus kokeilu

Ai niin, meinasin aivan unohtaa... Sain nimittäin viimein kokeiltua tuota kuuluisaa Baktus- huivin mallia ja ah, että tykkään! Minäkin ensin ajattelin, että aika tylsä, mutta kun sain tehtyä, niin huomasin, että on erittäin hyvänmallinen huivi ja vielä niin HELPPO! Tän osaa tehdä kyllä kuka vaan, joka osaa oikeat silmukat tehdä.
Seuraavaks täytyy kokeilla toisenlaisia (ohuempia) lankoja ja vaikka tuota sovellettua Lacy Baktus-ohjettakin.

Lankana Novita Tempo sinapinkeltaisena ja kulutus vajaa 2 kerää.

Sekalaista lämmikettä syksyyn :)

Värikäs kissimirri pääsi vauvan fleecehaalariin, jonka tein tuttavien tilauksesta lahjaksi. Haalari on kokoa 62cm, fleece luonnonvalkoinen babyfleece myllymuksuilta. Resorit laitoin tummanruskeasta, kun tuntui, että tuo kaipasi vähän väriä. Petrooli olis ollut ehkä paras, mutta just tuo sävy tietysti multa puuttui... Kaava oma monesta ohjeesta muokattu.

Applikaatiosta tuli aika kiva, vaikka nuo kädet ja jalat vähän turhan tönköt tulikin...








Kerrankin vetoketjut, ym kompastuskivet onnistui aika hyvin, ja olin aika tyytyvänen lopputulokseen.




Lopuks vielä asustetehtailut: fleecekauluri Reiman kaavalla, muffinsilakki esikoiselle ja pilvilakki kuopukselle...

perjantai 8. lokakuuta 2010

Lisää turkoosia!



Turkoosi aikakausi näytti laantuvan kesän loppumisen myötä, mutta tässä vielä viimeisimmät rippeet :) Joustofroteehousut esikolle, koossa 92+, Vilkas velourien kaavasta muokattuna ja taskut lisättyinä. Kangas Michas Stoffeckesta.

Esikoinen ei nykyään oikein enää tahdo pyjamaa (kuumakalle kun on) ja niinpä tein yöpaitapulaan Unikeolle yöppärin. Kaava taitaa olla Ottobresta kans. Kangas Triteksiltä ja resorit Myllymuksuilta. Koko 92+ (eli pituutta lisää vain)

Back in business!

Huh, pitkästä pitkästä aikaa! Viimein saan vähän blogipäivitystä tehtyä, vaikka vieläkin tämä vähän on takkuista, kun uudella koneella ei ookaan kaikkia ohjelmia kuten vanhassa ja kuvankäsittely on nyt sitten vielä ihan nolla. Mutta jos nyt jotain laittaisi, että loppuu tämä hiljaiselo :D


Esikoiselle tein pipon jo useampi viikko sitten. Ihan perusmyssy, kavennus muokatulla spiraalikavennuksella ja sisällä ohut fleece (joka on kyllä vieläkin kiinnittämättä). Mietin tähän jotain koristetta, kukkaa, tms, mutta en sitten oikein keksinyt, niin olkoon nyt toistaiseksi ihan noin vaan.


Ja lisäksi tämän syksyn eka villasukkapariskunta :) Sekin esikolle. Lankana sopivan ohut Nalle. Näistä tuli just eikä melkein sopivat ja hyvät, joten varmasti tulee käytettyä. Noissa 48s ja nro 3:n bambuilla neulottu. Spiraalikavennuksella myös.

Huvittaa oikein, kun huomaan että tää mun vuoden kiertokulku noudattaa aina samaa kaavaa nähtävästi: kesällä teen pihatöitä ja puuhastelen muuta, syksyllä neulon innokkaasti ja ompelen pikku pakolla, talvella ja kevättalvella ompelen innokkaasti ja välillä vähemmän innokkaasti ja neulon pakosta jotain tarpeellista. Kaavoihin kangistunut? Ihan selvästi!